Cloud-løsning | Overvejelser du data i “skyen”?


Er en cloud-løsning med data ”i Skyen” et billigt markedsførings-trick? Eller skal du stole på, at dine data er trygt beskyttet, og at du kun betaler for det, du har brug for? Cloud computering, som det kaldes på engelsk, dækker over levering af software, tjenesteydelser og service baseret på den grundlæggende idé, at en virksomhed hoster lagerplads samt software og således slipper for at skulle investere i dyr hardware.

Skyen er et netværk af servere. Ved at logge dig på den pågældende service har du præcist samme adgang, som hvis din server stod under dit skrivebord eller nede i kælderen. I kraft af de hurtige nedværksforbindelser vil du ikke kunne se eller mærke nogen forskel. Mod en fast, månedlig ydelse får du adgang til al din it via et brugernavn og password, samtidig med at dit ERP-system bliver kontinuerligt opdateret.

IT er oftest ikke en kernekompetence, men et nødvendigt onde og en investering, der kun er pay-off på i det omfang, at den fungerer optimalt. Det appelerende ved cloud-løsningen er klart, at den eliminerer bekymringer og overvejelser samt sikrer en stabil drift under den forudsætning, at systemet er implementeret efter hensigten.

Hvilke overvejelser bør du gøre dig?

Skyen_video_saadan virker detDet vanskelige ved at skulle bestemme sig for cloud-løsning er ofte, at det kan være svært at komme med en nøjagtig pris for de totale omkostninger over en længere årrække. En af grundstene i cloud er “utility-tanken” – man betaler kun for de ydelser og services, som der er brug for. Løsningen bør derfor ikke opfattes som en billig flyrejse, hvor der hurtigt kommer ekstra omkostninger oveni for overhovedet at få mad ombord, tilvalgt sæde og baggage etc. Løsningen er fra start en brugbar løsning, hvor det efterfølgende er muligt at tilkøbe ekstra mad, ekstra sæder, ekstra baggage. En cloud-baseret løsning ikke nødvendigvis er dyrere end en on-premise-løsning vice versa.

Med en cloud-løsning er opstartsomkostningerne sammenholdt med indkøb af hardware relativt begrænset, og løsningen kan tilpasses efterhånden som kravet til ERP-løsningen ændrer sig. Derfor er det en rigtig god idé at konsultere en udbyder, du har tillid til og som fra start kan klarlægge mulighederne for dig.

Cloud Computering_sky

En cloud-løsning vil sige, at en ekstern leverandør hoster din ERP-løsning. Dine data er trygt beskyttet i “skyen”.

I en travl hverdag hvor forretningen er i fokus, kan det være svært at skulle forbeholde sig discipliner som patch-management, antivirus/antispam, spejling af data, backup- og restore-procedure, databaseoptimering etc. Flere og flere virksomheder vælger at outsource deres IT drift, helt eller desvist, for derved at frigøre både økonomiske og menneskelige ressourcer.

Man kan eksempelvis stille sig selv følgende spørgsmål: Hvornår og hvordan beslutter vi, hvorvidt omkostningerne skal være tjent ind sammenholdt med, hvis vi havde besluttet os for selv at implementere en on-premise løsning? Hvordan vil vi måle, om en cloud-løsning er rentabel? For der er ikke kun selve økonomien at tage højde for, men også det faktum at medarbejderne med en cloud-løsning er mere tilgængelige og fleksibiliteten langt større.

Hvis du har lyst til at høre mere om en løsning i “skyen”, er du velkommen til at kontakte os på salgdk@boyum-it.com!