Derfor fejler mange IT projekter..

SAP Business ByDesign - fremtidens ERP-system

Årsagen vil nok ikke overraske dig – og så alligevel.

Teknologien og trends ændrer sig hele tiden og det går rigtig hurtigt. Du hører hele tiden om det i medierne, men du hører ikke nærmere omkring konsekvenserne af disse ændringer. En af konsekvenserne oplever vi i IT branchen. IT projekter som forløber over lang tid, som bliver omstændige og omkostningstunge bliver ikke en succes. Forklaringen er meget enkel. Når man endelig er nået i mål med et stort IT projekt så har hverdagen, forretningen, personerne ændret sig, hvilket betyder at når systemet endelig er klar til at blive brugt så det kan tjene sig selv hjem igen, er systemet allerede forældet. Så selv om man har en stor virksomhed, pengene og ressourcerne til et stort IT projekt, så vil det ikke blive en succes da det i sidste ende ikke vil give tilsvarende værdi tilbage som det har kostet.

Løsningen er meget simpel og kunderne ved det allerede. De efterspørger IT systemer der er nemme at installere, som ikke kræver en kæmpe initial investering og det skal være et standard system. IT branchen har sådan set også allerede modsvaret i form af cloud løsninger, der drives i skyen (kun login kræves for at komme i gang), der prisfastsættes løbende (månedlig afregning baseret på brugere) og omfattende ”best-practice” funktionalitet der understøtter den proces der skal understøttes.

Når det så alligevel går galt er det fordi vi mennesker har svært ved at ændre vores adfærd i samme hastighed som verden ændrer. Vi køber og sælger stadigvæk som om vi levede i den gamle økonomi. Processen er fortsat at man som potentiel kunde tager fat i en eller flere leverandører og så skal leverandøren fortælle hvad de kan levere i henhold til de krav der er stillet. Og i ALLE sager, ja jeg mener ALLE sager så vil der være noget der ikke matcher 100 procent og så starter processen.

  1. Kundens første reaktion er at så må IT leverandøren gå tilbage og finde ud af hvordan de vil løse udfordringen
  2. Vi som IT leverandør går tilbage til tegnebrættet og designer den forkromede løsning
  3. Og det hele er i flere tilfælde igangsat af den uvildige rådgiver, som har faciliteteret udarbejdelsen af en kæmpe kravsspecifikation der fungerer som facitliste for udvælgelse af det nye IT system.

Ovenstående er netop årsagen til at kunden ikke ender med at benytte en standardløsning, og at projektet tager længere tid og at det bliver dyrere. Men det er ligesom at spise søde sager – det føles godt på den korte bane, men gør ikke noget godt på den lange bane.

Den rigtige måde at reagere på, såfremt man ønsker et standardsystem og et hurtigt, effektivt og billigt IT-projekt er at man finder ud af hvilket system der overordnet passer bedst til sin forretning her og nu, men også i fremtiden, og så går man tilbage og undersøger –  Hvordan kan vi ændre vores interne processer så vi passer ind i et standardsystem – og ikke gå på kompromis med det ønskede ”slutresultat”. Den måde at indkøbe og drive et IT projekt vil give succes, men det betyder selvfølgelig også at man som virksomhed tager en stor det af arbejdet og ansvaret over på sig selv, og det vil for nogle beslutningstagere være grænseoverskridende. Det er trods alt nemmere at bede nogle andre om at ændre sig end at gøre det selv.

Står du overfor at skulle investere i et nyt ERP system, eller er du blot interesseret i at høre og se hvordan sådan en IT løsning tilbydes i dag så tag fat i os eller tilmeld dig disse online præsentationer af SAP’s nye revolutionerende ByDesign løsning, som netop tilbyder alle rammerne for et succesfuldt ERP projekt.

 

af Niels Hermansen