Er din virksomhed stresset?


Der går ikke en dag uden, at du i medierne kan se, læse eller høre om hvor stresset og presset vi danskere føler os. Men spørgsmålet er, om en virksomhed også kan være stresset?

Mit svar er helt klart ”ja” for jeg synes at opleve det ofte, når jeg kommer ud og besøger virksomheder.

I følge bogen “The E-Myth” af Michael E. Gerber – der giver en forklaring på hvorfor mange små virksomheder begynder med at have succes, for derefter at stagnere i væksten eller måske endda forsvinde fra markedet.

Årsagen er simpelt fortalt, at virksomhedens succes – og derved væksten – ikke bliver forankret i et system, der er skalerbart, og derved fortsat er afhængig af enkeltpersoner med unikke evner.

Det er også det, jeg ser i mange virksomheder.

Når jeg kommer ud til virksomheder og skal snakke nyt ERP-og/eller produktionsstyringssystem, kan jeg blive mødt af en stresset virksomhed, der hver dag kæmper for at holde dampen oppe.

Det viser sig i mange afskygninger, såsom:

  • afhængighed af enkelte nøglemedarbejdere med unikke kompetencer
  • indtastning af data i et hav af regneark
  • diverse ad-hoc systemer i et forsøg på at skabe overblik og struktur

Og ja, det lykkedes i mange tilfælde, men prisen er desværre ofte urimelig lange stressede arbejdsdage, og deraf manglende energi og mulighed for at få vækst i virksomheden.

Hvorfor er det så, at mange virksomheder ikke har et system, der kan hjælpe dem?

Når snakken falder på et  ERP-system – ja faktisk IT systemer generelt, er det tydeligt at mærke, at systemerne har et dårligt ry, så dårligt, at mange personer næsten bliver stresset, når snakken går på implementering af et nyt IT system?

Jeg tror simpelthen, det er fordi hele tilgangen og den ledelsesmæssige håndtering af et IT system er forkert.

Nogle gange oplever vi modstand inden projektet overhovedet er gået i gang, blot fordi det opleves som noget nyt og fremmed, og fordi IT projekter blot betyder nye udfordringer og problemer.

Men sådan behøver det ikke være hvis følgende råd følges:

  1. Gå ind i et IT projekt af lyst og ikke af nød – også selv om det faktisk er af nød
  2. Se IT projektet som en vej til at automatisere, eliminere og delegere nogle af dine nuværende kedelige og rutineprægede arbejdsopgaver væk, så du får mere overskud i virksomheden, bedre økonomi og gladere medarbejdere
  3. Bliv ikke frustreret hvis vejen til målet ikke er lige og der kommer modgang i projektet. Hvis det ikke sker, så har I ikke været ambitiøse nok
  4. Ingen kan 100% forudsige slutresultatet af et IT projekt. Så vær fleksibel og få et godt samarbejde med din IT leverandør – jeg kan forsikre dig om, at vi kun vil det bedste for vores kunder, og det som skaber arbejdsglæde, er et godt samarbejde og gode løsninger, der gør en forskel. Jeg tror, jeg taler for alle IT leverandører, at skulle det modsatte være tilfældet er det ikke med vilje
  5. Og husk, et IT projekt er meget mere end et IT projekt. Det handler om mennesker, deres udvikling og virksomhedens udvikling – på den gode måde. Den må aldrig stoppe for så bliver mennesker og virksomheder stressede.

Hos BitPeople arbejder vi 100 procent med ERP systemet SAP Business One.
SAP Business One er til alle typer af virksomheder, og hos Boyum har vi erfaring indenfor en lang række af brancher.

Efter opkøbet af virksomheden Beas Manufacturing har vi med SAP Business One et af verdens bedste produktionsstyringssystemer til rådighed, inklusiv mange års erfaring i implementering af disse.  Vi er passioneret omkring at hjælpe både mindre og større virksomheder med at optimere deres forretning.

Vil du høre mere fra BitPeople?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspiration, nyheder og tips og tricks til hvordan du kan få din virksomhed til, at vækste med SAP Business One og Beas Manufacturing.


Jeg giver lov til at BitPeople via email må sende mig informationer ca. 1 gang om måneden med nyheder, inspiration og tips og tricks.
Du kan til enhver tid framelde dig igen ved at klikke på afmeldingslinket nederst i nyhedsbrevet. BitPeople gør alt for at beskytte dit privatliv og vi foretager løbende kontrol med intern sikkerhed og procedurer. Vi har helt klare retningslinjer i forhold til behandling og anvendelse af personoplysninger. Bekræft venligst din tilmelding.