Hvorfor ikke optimere hjertet af din virksomhed? – nemlig din produktion!

Produktion med beas

Hvis der opstår en flaskehals (altså der hvor din produktion har sin første begrænsning)i din produktion, kan det skabe store problemer.

Flaskehalsen – hvordan opstår den?

Som sagt tidligere er en flaskehals, der hvor din produktion mister sin effektivitet, og der opstår små “propper”. Det kan fx. i et pizzaria – hvor selve bagetiden af en pizza kan ende med at blive en flaskehals.

For hvis det pludselig går langsommere end normalt, så vil kunderne opleve ventetid, der vil være travlt hos dem der laver og bager pizzaerne og frustationerne vil vokse.

Og det er ikke der, du vil hen.

Se bare hvordan det går hvert år til Nytår – hvor mange mennesker gerne vil bestille lækker mad udefra – de bestiller maden og glæder sig til at fejre det nye år, med det gode mad.

Så kommer dagen hvor maden skal hentes – og hov – der er for lidt mad i forhold til bestillingerne!!! Restauranten havde taget for mange bestillinger ind iforhold til hvad der var muligt at lave.

Men dette kunne være undgået… 

For at være i stand til at finde frem til flaskehalsen – og især at kunne opdage den i tide, så kræver det, at du har det rette ERP-system. Fordi systemet vil hjæpe dig med at holde overblik over alle dele af din produktion, og på den måde vil du kunne opdage problemerne hurtigere og i de fleste tilfælæde undgå at der dannes propper aka flaskehalse.

 

ERP-systemet i produktionen

Et ERP-system kan være med til at kalkulere virksomhedens processer og ressourcer, og dermed får virksomheden til at opererer som en levende organisme – som hele tiden tilpasser sig omgivelserne.

Det betyder, at det er slut med en fastlåst produktion.

Dette gøres blandt andet ved at flytte mere ansvar fra ledelsen ud i selve produktionen, ved at fordele kasketterne mellem specialisterne på produktions-gulvet.

Hvilket kan medføre, at medarbejderne bliver mere engageret i deres arbejde, som dermed forøger produktiviteten.

Man kender vel det, at arbejdsprocesser kan være besværlige, indviklet og tidskrævende, som kan skabe store frustrationerne mellem medarbejder og kan dermed virke opgivende.

Disse aspekter kan løses ved hjælp af en produktions-terminal, der indeholder brugervenlige funktioner såsom start/stop af produktions-ordrer, modtagelse/afsendelse af råmaterialer og kvalitetskontroller og ligeledes gør andre dagligdags opgaver gnidningsfri.

Terminalen bidrager til opsamling af vigtige produktions-data, som ledelsen kan anvende til at beregne brugbare KPI’er og tage handling derudfra.

Produktions-data anvendes samtidigt til kalkulation af produkters kost- og salgspriser, som sikrer en profitabel virksomhed – og hvem vil ikke gerne have fokus på det?

 

Af Louise Bechgaard Kristensen