Excel eller ERP til styring af din virksomhed?

Excel eller ERP til styring af din virksomhed?

Excel er et godt værktøj, men ERP kan nu alligevel lidt mere…

Der findes i dag stadig virksomheder der til trods for det store udbud af ERP løsninger holder styr på deres forretning med Excel regneark.  Excel må da også siges at være et fantastisk værktøj og mange PC’ ere er i dag udstyret med en standard Office pakke, hvilket gør værktøjet til let tilgængeligt,  men… på sigt og hvis kundemængden og de administrative opgaver stiger, er Excel bare ikke velegnet til at håndtere og holde styr på den daglige forretning.

Hvorfor kan det godt kan betale sig at skifte fra Excel til et ERP system??

  •  Excel giver oversigt – ERP automatiserer…
    Et bogholderi kan sagtens foretages i Excel regneark, hvis du ikke har mange bilag og Excel kan være godt til at få sig et mindre overblik over sin forretning, men hvad hvis du i forbindelse med at skulle sende faktura, hver eneste gang skal sætte den op på ny og først skal tjekke op på sidste fakturanummer, for at finde den næste i rækken – og også lige skal tjekke op på adressen mv. på kunden, ja så er der stor risiko for fejlindtastninger og så tager det også rigtig lang tid. Med et ERP system vil sådanne processer altid være korrekte, og der vil ikke være nogen form for manuel indblanding, hvilket vil spare dig for meget tid.Derudover overtager ERP-systemet også langt vigtigere opgaver, såsom f.eks. styring af åbne poster. I stedet for manuelt at skulle kontrollere hvilke betalinger der er gået ind og eventuelt sende rykkere, overtager systemet helt her. Indgående betalinger tildeles de åbne poster, der nu let kan bogføres med et enkelt klik fra systemet. Og er der ikke modtaget rettidig betaling, vil du automatisk kunne påmindes om at sende en rykker – med endnu et klik.
  • Excel til enkeltpersoner, ERP for Alle
    Excel regneark, ja faktisk alle slags dokumenter har det med at kunne forsvinde i mængden på skrivebordet. Det er ikke programmets skyld men brugerens. Ofte gemmer vi dokumenter på vores egen pc’s skrivebord og ikke centralt i virksomhedens system, og så kan det ske, at når dokumentet skal bruges, så er den pågældende medarbejder måske ikke lige i huset eller slet ikke kan huske hvor filen blev gemt.Med et ERP-system arkiveres alle filer automatisk og kan hurtigt findes dem ved hjælp af enten referencenummer eller kunde/-leverandør navn. I mange ERP systemer findes der i dag avancerede søgefunktioner, hvor der kan søges i alle data som er gemt i ERP systemet lige som ved Google søgninger. Data der uden et ERP-system kun ville være tilgængelig i begrænsede dele af virksomheden, bliver med et ERP-system synlig på tværs af hele virksomheden.

    Men ERP er meget mere end styring af din virksomheds regnskab og økonomi. Et ERP system skaber grundlaget for succes, ved at sikre fuld kontrol over alle data og aktiviteter, så du og dine medarbejdere kan træffe de rigtige beslutninger på de rigtige tidspunkter og forretningen udvikles optimalt.  En virksomhed har behov for, altid at have et “real time billede” af, hvordan det går i forretningen, så der kan frigøres tid til de aktiviteter, der skaber værdi for dine virksomhed og dine kunder.

I dag er det meget let at sætte et ERP system op som kan arbejde præcis for dig og dine behov. Det giver dig bedre understøttelse af dine forretningsprocesser, højere grad af automatisering, større overblik, bedre service og gladere kunder!

Hvilket ERP system du så skal vælge kan være svært at vurdere, men kontakt os gerne for en uforpligtende snak om dine behov.