Hvad lærte vi til SAP Business One summit?


I forrige uge var jeg på SAP SMB Innovation Summit i Nice. På dette Innovation Summit samles SAP partnere tilsvarende BitPeople fra Europa for at udveksle erfaringer, høre nyt om SAPs produkter og hinandens løsninger. Man kommer altid fra Innovation Summit med ny inspiration til glæde for både os og vores kunder.

Jeg var afsted for første gang, og jeg er virkelig imponeret over det jeg så og oplevede. Først og fremmest over hvor professionel SAP organisationen er og hvor gennemtænkte SAPs løsninger er.

Når SAP lancerer et nyt produkt eller en ny feature, er der virkelig tænkt på detaljen. SAP forstår hvad det betyder for kunderne at produktet virker, er stabilt og at det understøtte forretningen.

Som sagt var der en masse nyheder på Summit.

Version 10

Den største nyhed var givet SAP Business One version 10, som forventes lanceret i starten af 2020.
I version 10 er er SAP Business One blevet Web enablet via anvendelse af HTML5 platformen. Dette muliggør først og fremmest, at SAP Business One kan tilgås via en browser, men giver også en lang række andre fordele i form af større tilgængelighed, nyt design, flere integrationsmuligheder osv. Jeg er sikker på at mange af vore kunder vil få stor gavn af denne forbedring.

Af andre forbedringer kan f.eks. nævnes, at der er en dybere Office 365 integration, der stiller flere værktøjer til rådighed for queries op mod SAP Business One, men f.eks. også nem integration til f.eks. Power BI o.lign. Tilsvarende kommer v.10 med prædefinerede integrationer til en række beslægtede systemer og løsninger så som Amazon, Facebook, LinkedIn mv. Den kommer også med mulighed for anvendelsen af kreditkort, simpel fakturaindskanning og Field Service funktionalitet.

Cloudløsning

Et andet varmt emne var SAPs egen Cloud løsning til SAP Business One. SAP tilbyder en Cloudbaseret Business One løsning. I dag har denne løsning ikke stor relevans for kunderne hos Boyum IT, da løsningen ikke giver mulighed for anvendelse af de værktøjer, som er mest  anvendt i vores kundekreds. Imidlertid åbner SAP nu op for at f.eks. B1UP kan anvendes på SAPs Cloud, hvilket åbner nye muligheder for en del af vores kundesegment.

Kunstig intelligens

Generelt set var der nogle overordnede temaer, så som anvendelsen af kunstig intelligens, avancerede rapporteringsmuligheder, øgede integrationsmuligheder osv. Jeg kunne skrive om mange af disse, men vil nøjes med en lille kuriositet.
Vi fik demonstreret en løsning baseret på kunstig intelligens, som overvågede store landbrugsarealer i Vietnam. Baseret på dronebilleder kunne selvlærende systemer (kunstig intelligens) løbende rapportere så man kunne sætte ind overfor sygdom, vandmangel o.lign. samt forudsige mængden af forventede slutafgrøder.

Alt i alt står jeg tilbage med en oplevelse af at være en del af fremtiden på den rigtig gode måde efter at have været nogle dage i SAP Innovation land. Og vigtigst af alt, står jeg med en følelse af, at vi kommer til at kunne tilbyde vore kunder nogle løsninger, der kan hjælpe jer ind i fremtiden på den rigtige måde.

Skrevet af Steffen Lerche, Sales Director hos Boyum IT