Hvordan vælger jeg den rette ERP leverandør?

Vælg den rette ERP leverandør og få et fremtidssikret samarbejde

Du har efter mange overvejelser og grundig research besluttet at du vil blive bedre til at styre og kontrollere din produktion, din planlægning, dine projekter, dine økonomiske processer, ja hele din virksomhed. Og du har erkendt, at et fleksibelt forretningssystem vil give din virksomhed endnu større succes og bedre konkurrencemuligheder. Dvs, du er er klar til tage springet til et ERP-system!.

Men hvad så nu? At du har besluttet at du vil implementere et ERP system er kun jo en del af processen. Når du vil implementere et ERP system er den partner du vælger lige så vigtigt – hvis ikke mere end selve systemet du ønsker at tage i brug. Få at få succes med din investering og implementering af et ERP-system har du behov for en kompetent og erfaren leverandør.

Overvejelser i forbindelse med valg af ERP partner

  • Er de eksperter? Din partner skal fuldt ud forstå de udfordringer din virksomhed står over for og også gerne have erfaring indenfor netop din branche for at kunne tilpasse dit ERP system til netop dine behov.  Kun en ERP leverandør med en stærk kombination af teknologisk ekspertise og forretningsviden vil være en værdifuld implementeringspartner.
  • Kan de fremvise resultater? Når du leder efter den rette ERP partner, så stil spørgsmål! og undersøg deres resultater. Har partneren erfaring inden for din branche? Hvilke kundecases og anbefalinger kan de fremvise? Det er utrolig vigtigt at partneren forstår lige præcis dit marked og dine udfordringer. Har partneren hjulpet mange virksomheder som din, er du i gode hænder.
  • Er de professionelle? Her kommer de t ikke alene an på hvor meget erfaring din mulige ERP partner har og hvilken type kundeservice de tilbyder. Det er selvfølgelig også meget vigtigt, men en god ERP leverandør skal ud over at være i besiddelse af teknisk ekspertviden også være i stand til at kommunikere klart og tydeligt gennem hele implementeringsforløbet og hele tiden sørge for fuld gennemsigtighed i hele processen.
  • Tilbyder de træning og support? En god ERP leverandør sørger altid for for en grundig undervisning i systemet inden ibrugtagning og tilbyder efterfølgende adgang til support.
  • Din ERP partner er starten på et langsigtet samarbejde. En ERP implementering er en proces der påvirker alt lige fra lagerstyring, projektstyring til budgettering og prognoser mv. Din implementeringspartner bør ikke kun her og nu være interesseret i din virksomheds succes, men også fremover og have bistå med de udfordringer din virksomhed måtte stå overfor hen ad vejen.

Din ERP implementering vil blive en succes, hvis den ERP partner du vælger ikke alene er informativ og generelt samarbejdsvillig, men også er dedikeret i forhold til det de laver og dette samarbejde vil være til din fordel i forhåbentligt mange år.


3-8 Process

Boyum IT har stor erfaring med ERP implementeringer og har over 250 succesfulde ERP implementeringsprojekter bag sig. Baseret ud fra den viden vi har opbygget gennem de seneste snart 20 år og ved en nærmere evaluering af de løsninger og implementeringer vi har foretaget, har vi opbygget en model som vi kalder 3-8 modellen, som kort sagt går ud på en proces bestående af 3 trin:

  1. Eliminer alle processer der ikke skaber værdi.
  2. Kan processen ikke elimineres, kan den forsøges automatiseret
  3. Kan den hverken elimineres eller automatiseres er den sidste mulighed at uddelegere.

Vil du vide mere om denne model og høre hvordan den kan inspirere dig til, hvordan din virksomhed kan ændre arbejdsgange og rutiner, og derved opnå en betydelig bedre økonomisk bundlinje og større arbejdsglæde? Download vores guide her.