ERP system i skyen?

Fremtidens ERP system ligger i skyen

Skyen er ikke længere noget vi blot overvejer. Software som en service er i løbet af de seneste år mere blevet normen, hvor alt lige fra kontorprogrammer til CRM og ERP bliver flyttet til skyen.

Men, hvordan ved du så hvornår du skal ty til skyen?

Du gør det sikkert allerede i dag! Det er faktisk kun få virksomheder, der endnu ikke på en eller anden måde har flyttet en del af deres løsninger til skyen. Service som Office 365, Google Analytics, Adobe Creative Suite, GoToMeeting, DocuSign og Zendesk etc.  er blot nogle få som i dag bliver brugt af brugere over hele verden.

Når du vælger ERP system i dag, vil en af de vigtigste faktorer nok være, om du skal vælge et system der ligger i skyen eller on premise, det vil sige at installere din SAP Business One lokalt i virksomheden.

Cloud-baserede ERP-systemer er blevet langt mere populære de senere år – især blandt små og mellemstore virksomheder, men flytning af din ERP-løsning til skyen kan godt være svær beslutning, for måske kan du godt se fordelene, men risikovilligheden følger ikke altid med og der er ingen plads til fejl.

Tegn på, at du kan være klar til at flytte dit ERP system til skyen:

Dine medarbejder beder selv om det.
Dine medarbejdere kan måske allerede “være” i skyen. Folk lever jo i dag næsten på smartphones og i verden af ​​sociale medier. De forventer ofte at se den samme brugervenlighed og adgang til arbejdsaktiviteter, som de gør med resten af ​​den teknologi, de er afhængige af. Jo yngre de er, desto mere vil de uden tvivl ty til adgang “når som helst, hvor som helst”.

Det er tid til at opgradere dine servere
Det siger sig selv. Jo tættere du er på i forhold til at skulle forny dine servere og anden hardware, desto mere tiltrækkende bliver værdien af ​​en sky-løsning. Opsig den gamle hardware og lad en professionel leverandør hoste din IT, så du i stedet kan fokusere på din kerneforretning og derved få et forspring til dine konkurrenter.

Du har ventet for lang tid med at opgradere dit nuværende ERP system
Mange virksomheder står i denne situation. Tilpasninger, omkostninger og gamle vaner har holdt dig fra at opgradere til de nyeste versioner, og nu står du foran et måske dyrt og tidskrævende projekt.  Se det som en oplagt mulighed til at lære mere om dit system og om de nyeste versioner lever op til dine krav og forventninger.

Din forretning vokser eller du udvider til nye markeder.
Uanset om du forbereder dig til en børsnotering eller går ind på nye markeder i udlandet vil en cloud-løsning give en mere fleksibel platform, der kan implementeres på nye markeder uden de store udgifter. Og sammensætningen af abonnements-strukturen vil give dig mulighed for let at øge / reducere dine brugeromkostninger.

Du har brug for IT til at fokusere på optimering af forretningsaktiviteter.
Dette er frem for alt den mest almindelige årsag til, at virksomhedsledere vælger at kigge mod skyen. For nogle virksomheder vil en skystrategi resultere i lavere samlede omkostninger ved it-ejerskab. For andre vil det forblive det samme eller endda koste mere. Der er simpelthen ingen argumenter for, at hvis man har en stor sikkerhedsstyret sky leverandør (som Microsoft), der har ansvaret for at administrere infrastruktur, frigøres tid til at fokusere på andre områder. Din it-organisation kan bruge deres tid og energi på at forbedre workflow-automatisering og støtte teamet i stedet.

De fem grunde, der er nævnt ovenfor, er alle gode argumenter for at overveje cloud ERP, men i virkeligheden er det nok bare et spørgsmål om tid, før de fleste virksomheder foretager overgangen. Fordelene for de fleste virksomheder kompenserer allerede mere end omkostningerne i forbindelse med overgangen.

Vil du høre mere om værdien af at flytte dit ERP-system op i skyen? 

BitPeople er en erfaren leverandør på markedet. Kontakt os gerne for en hel uforpligtende samtale.