Hvorfor er produktivitet i din virksomhed vigtig?

Få succes med din ERP implementering

Når vi snakker om produktivitet med virksomheder synes de måske nok at forstå værdien af konceptet, men de kigger  ikke altid dybere…

Faktum er, at en stigning i produktiviteten straks afspejles med stigning i omsætningen.

Når en bruger er mere produktiv i hvad han eller hun gør, er vedkommende i stand til at give en meget bedre samlet service, undgå fejl (som vi alle ved kan koste en masse tid og penge) og opnå højere kundetilfredshed, som endnu en gang – på den lange bane kan føre til højere indtægter.

Så hvad er produktivitet? At forbedre produktiviteten kan defineres som at tage en proces og gøre den mere strømlinet. For eksempel, oprettelse af brugeradvarsler for at forhindre brugere i at begå fejl, og reducere antallet af klik, der er nødvendige for at fuldføre en opgave, kan bidrage enormt til forbedret produktivitet.

Forestil dig følgende scenarie: du skal indtaste en salgsordre i din forretningssystem, men dine lagerdata ligger i et helt andet system, og der er ingen integration til dit CRM-system (hvad det kan være; et lille program, en Excel-fil, etc … ). Dette kan resultere i flere ting:

  • Det kommer til at tage dig lang tid til at oprette denne salgsordre
  • Du mangler vigtig forretningsindsigt
  • Skal din salgsordre godkendes, må du enten ringe / sende en email for at få godkendelse

Og alt dette kan tage meget lang tid, som medfører tabte indtægter, reduceret kundetilfredshed og generel brugerfrustration. Har du alt det der er nødvendigt for at dine forretningsprocesser samlet i ét system, eksisterer sådanne problemer slet ikke og ordreprocessen kan gennemføres med et par enkle klik, snarere end at brugeren skal hoppe rundt mellem forskellige systemer for at finde de relevante data.

En af de nemmeste måder at forbedre produktiviteten på, er at implementere et ERP-system. Selv hvis du har en lille virksomhed bør du sætte dig ind i dette udtryk. Der er mange gode ERP-systemer derude, der er designet til små og endda meget lille marked. En af disse systemer kaldes SAP Business One, og før du spørger: ja, det store tyske SAP selskab har faktisk udviklet et overkommeligt ERP-system, som er ideelt til små og mellemstore virksomheder.

Selvfølgelig den største fordel for et ERP-system som SAP Business One at være i stand til at tilpasse det. Hvis du ikke kan tilpasse dit ERP-system til præcis dit behov, så er du faktisk tilbage på skillevejen mellem ikke afstemte processer og nedsat produktivitet. Et tilpasningsværktøj er en af de vigtigste ting, du skal bruge i dit arsenal.

Ved at tilpasse dit ERP-system er du i stand til at oprette dine egne forretningsprocesser, brugeradvarsler og pop-ups for forskellige scenarier, og dermed sikre, at du ikke er gået glip af de nødvendige data og dine brugere ikke ender med at skulle gribe telefonen eller skrive e-mails for at få fat i sådanne oplysninger på et senere tidspunkt …. Når hele denne logik er indbygget i dit ERP-system så kan du begynde at analysere dine operationer og forbedre din produktivitet.

Ideen er at arbejde enkel og smart: involvere minimum af systemer til din databehandling og eliminere behovet for at gøre brugerdefinerede kodning for at tilpasse dem. Du kan derefter fokusere på at drive din virksomhed i stedet mikro-styre det.