Optimerer du i blinde?

Hvordan optimerer du dine produkter og processer? Ud fra din mavefornemmelse eller data?

Oplever du, at optimere i blinde? Vælger du ud fra mavefornemmelsen en helt tilfældig proces eller et tilfældigt produkt at forbedre? Det ser måske godt ud på papiret, men kan det ses på bundlinjen i form af lavere produktionsomkostninger eller mere profitable produkter, og har du overhovedet de rette værktøjer til at måle dine forbedringer?

Hvis du ikke vil blive ved med at bruge din mavefornemmelse til at optimere og træffe beslutninger, så skal du læse med her. 

Det hele handler om et ERP-system.
Et ERP-system vil du oftest ikke sætte i forbindelse med proces- og produktoptimering, og det er nu heller ikke ERP-systemet, der udfører selve optimeringen, men derimod opsamler og behandler systemet al data.

I en moderne produktionsvirksomhed er det vigtigt, at du har de helt rigtige redskaber, så du er i stand til at analysere, optimere og efterfølgende træffe vigtige beslutninger derudfra og på den måde, hele tiden være på forkant.
Det er vigtigt at være i stand til at måle og dokumentere dine forbedringer – både for ens egens motivations skyld, men bestemt også for ledelsen.

I de fleste ERP-systemer kan du se den færdige aktuelle kostpris for et produkt – men det er de færreste ERP-systemer, der har en detaljeret kost-breakdown som enkeltvis viser det aktuelle materiale- og tidsforbrug pr. ordre eller over en bestemt periode. Baseret på denne kostbreakdown har du nu muligheden for at se de omkostningsrige materialer og processer og dermed kan du fokusere på disse.

Et andet værktøj som et moderne ERP-system kan tilbyde er forskellige rapporteringsværktøjer, som behandler og opstiller indsamlet data let og overskueligt uden brug af Excel. Disse rapporter kan du anvende til, som tidligere beskrevet, at måle og dokumentere dine optimeringer, så du konstant kan følge med i om dine forbedringer har en positiv effekt. Rapporterne kan opstilles som tabeller, grafer eller dynamiske dashboards, som alle kan synliggøres ud i selve produktionen så dine medarbejdere på produktionsgulvet også kan følge udviklingen og se, at deres indsats også har en betydning.

Dermed hjælper dit ERP-system til at behandle historisk og ny data, til både at træffe rigtige beslutninger og efterfølgende dokumentere effekten.

Hvis du ønsker at høre mere om hvordan et moderne ERP-system kan hjælpe dig med ovenstående er du velkommen til at kontakte BitPeople på Tlf:+45 69 15 25 90 eller mail salgdk@bitpeople.com

Hvis du ønsker at læse mere om forskellige procesoptimeringsværktøjer kan du besøge flexcom, som beskriver, hvordan du kommer i gang med at få en lean-produktion

Vil du høre mere fra BitPeople?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspiration, nyheder og tips og tricks til, hvordan du kan få din virksomhed til, at vækste med SAP Business One og beas Manufacturing.


Jeg giver lov til at BitPeople via email må sende mig informationer ca. 1 gang om måneden med nyheder, inspiration og tips og tricks.
Du kan til enhver tid framelde dig igen ved at klikke på afmeldingslinket nederst i nyhedsbrevet. BitPeople gør alt for at beskytte dit privatliv og vi foretager løbende kontrol med intern sikkerhed og procedurer. Vi har helt klare retningslinjer i forhold til behandling og anvendelse af personoplysninger. Bekræft venligst din tilmelding