SAP Business One vs. Dynamics365

5 ting du bør vide inden du vælger Dynamics365

Et ERP system, er for mange blot et ERP system, uanset hvem, der leverer det. Til en vis grænse er det også korrekt. Men der er andre faktorer, der kommer i spil. Det er blandt andet, kundeservice, opgradering, prisen (Ikke den pris I betaler med det samme, men den fremtidige pris), hvem systemet er målrettet mod, og er det et standard system, eller skal alt laves specifik til netop din virksomhed.

5 spørgsmål, der er værd at stille omkring Dynamics365

 1. Vil du have dit næste ERP system, skal have en klar plan for fremtiden?
  1. I 2016 valgte Dynamics365, at sammenlægge Dymanics CRM, Dynamics AX og Dynamics NAV til én fælles platform med Power BI, Cortana og Office365. Hver løsning fortsætter med at have hver deres GTM plan, udviklingshold og roadmap.
   Det er desværre ikke lykkes Microsoft at fusionere deres 4 ERP systemer og kanaler, til den næste generations standarder.
 2. Kan du forudsige, hvordan forandringer vil påvirke dine omkostninger for dit ERP-system – også i fremtiden?
  1. Kompleks og uafklaret prisfastsættelse. Når det kommer til Dynamic365, så er deres pris påvirket af: forskellige faktorer, udrulnings muligheder, Plans, version, moduler, brugertyper og enheder. Der er altså mange elementer, der kan påvirke prisen på din løsning, ikke blot nu, men også i fremtiden.
 3. Hvem skal betale for at fleksibiliteten kan fortsætte?
  1. Opgradering af løsningerne Dynamics AX og NAV har tidligere været kendt for at være komplekse og dyre. Og fordi partnerne sælger denne åbne platform som en meget kundespecifik løsning, betyder, at opgraderingen bliver mere vanskelig – og dermed kommer til at koste flere penge.
 4. Er det vigtigt for dig, at dit ERP system har en lang historie med at servicere et globalt marked, med afprøvede funktioner og, at der er et partnernetværk i over 150 lande?
  1. Den globale tilstedeværelse og lokalisering hos Dynamics365 er næsten ikke eksisterende. Business Editon (SME) er indtil videre kun tilgængelig for det amerikanske marked, Canada, England og findes kun på Engelsk. Det er først i 2018, at det bliver muligt at købe løsningen i 11 andre europæiske lande.
 5. Lær hvordan år med fokus på industriløsninger vil accelerere din investering.
  1. Industri og vertikal løsninger er ikke en prioritering hos Dynamics365. Funktionaliteten er derimod rettet mod en bred sektor.

Se alle de 10 ting om Dynamics365 her: Dymanics365 – 10 ting du bør vide

Jeg håber, du kan finde inspiration til, hvordan du finder frem til dit næste ERP system.

Skrevet af Louise Kristensen