Smider du også penge ud af vinduet på grund af manglende salgsstyring?


Den historie jeg vil fortælle startede for 5 år siden. Reelt startede den nok for 22 år siden hvor BitPeople startede som en lille dynamisk iværksættervirksomhed, der hoppede på den første bølge af SAP partnere der ville prøve kræfter med at introducere SAP Business One til det danske marked, Som en typisk lille iværksættervirksomhed, bestod vi af en dynamisk lille kerne af personer som knoklede benhårdt for at starte en forretning op og overleve. Der blev ikke altid tænkt strategisk og lang tid frem, men der blev arbejdet til langt ud på aftenen, og vi vidste hvem der lavede hvad og hvorfor. Det gik rigtig godt, og vi voksede år for år og fik Børsens gazellepris 5 år i træk, og vi fik flere og flere kollegaer heriblandt også sælgere.

For cirka 5 år siden skulle vi så sige farvel til en sælger, der havde været hos os i en årrække, og det gik op for mig, at jeg faktisk stod i en situation, hvor det kostede os rigtig rigtig mange penge at sige farvel til sælgeren. Efter mange års salgsarbejde har en sælger ofte skabt en god relation til eksisterende kunder, og bygget et potentielt kundegrundlag op – også kaldet en pipeline – der skal sikre den fremtidige indtjening. Det var også tilfældet her, men bare ikke noget som jeg kunne bruge til noget.

Vi havde nemlig ikke systematiseret vores salgsarbejde, og vi havde ikke udnyttet vores CRM system i SAP Business One. Har du nogensinde overvejet hvad det reelt koster dig at miste en sælger? – det er rigtig mange penge og jo flere år en sælger har været ansat jo flere penge snakker vi – tusindvis af kroner – ja måske millioner. Optimalt set skulle det gerne være sådan at de første år er de hårde år, men jo flere år du arbejder med salget, jo nemmere og mere effektivt bliver det det fordi du stille og roligt får bygget et større og større datagrundlag op som kan udnyttes.

Alle de salgs- og marketinginvesteringer der er foretaget gennem en årrække skal ikke bare forsvinde når de bruges ved den enkelte aktivitet, men skal benyttes og udnyttes således at resultatet af investeringen akkumuleres op, og sikrer din fremtidige overlevelse. Men dette sker kun hvis du arbejdet systematisk med et CRM system.

Det lyder måske kompliceret men det er faktisk relativt simpelt at sikre at du ikke smider penge ud af vinduet. Vil du se hvordan vi med få midler har forsøgt at undgå dette hos BitPeople, så meld dig til dette ½ times webinar hvor jeg vil fortælle om, hvordan vi arbejder struktureret med salg, og hvordan vi med få midler udnytter de muligheder som tilbydes med SAP Business One.


Af Niels Hermansen