Steffca har vendt corona-krisen til sucess

Ansigtsvisir produceret af Steffca

Steffca har ansat 18 nye medarbejdere, og har formået at vende en krise til succes ved hjælp af et fleksibelt og omstilleligt system, nemlig SAP Business One.

Da Danmark den 12. marts lukkede ned, vidste Steffca A/S, at det kunne ende med en krise i virksomheden, som det har været for mange virksomheder i hele verden. “Vi forstod hurtigt, at vi ville blive meget påvirket af Covid-19 krisen. Og da kampagnen “Danmark for Danmark” begyndte, opdagede vi, at der var mangel på værnemidler, og vi besluttede at gøre noget ved det. Kort efter begyndte vi at omstille vores produktion til at lave ansigtsvisirer, fordi vi havde kapaciteten til det. Vores første ordre bestod af 160 000 visirer til Region Syddanmark, fortæller Martin Steffensen.

Vi var kun 2 timer fra at sende 9 medarbejdere hjem. Nu har vi ansat 18 nye medarbejdere til at hjælpe med at lave visir, som vi begyndte at producere den 6. april. I stedet for at sende vores medarbejdere hjem, fandt vi et nyt marked og nu ansætter vi.

Martin Steffensen, Managing Director, Steffca

Hvordan ser fremtiden ud

For rigtig mange virksomheder er fremtiden meget usikker, men for Steffca ser det heldigvis lyst ud. For som Martin Steffen siger “på grund af disse hidtil usete tider og det faktum, at vi ikke ved, hvor længe Covid-19 krisen vil fortsætte, har vi besluttet at fortsætte med at fremstille ansigtsvisirer. Et globalt estimat viser, at op til fem millioner ansigtsvisirer vil blive brugt i løbet af det næste år, og det behov vil vi være med til at dække, så længe det er nødvendigt. Det er blevet en del af vores langsigtede strategi!

Steffca producerer op til 50.000 ansigtsvisirer hver eneste uge

Det er heller ikke kun i Danmark der anvendes visir produceret af Steffca. Efter at Steffcas ansigtsvisirer er blevet CE-mærket og dermed lever op til EU-lovgivningen, kan de eksportere til hele EU. Og det er der flere lande, der har opdaget. For Steffca eksporterer nemlig sine ansigtsvisirer til andre lande som Sverige, Frankrig og Schweiz.

Har der været udfordringer med erp-systemet?

Når en produktionsvirksomhed som Steffca, der er Danmarks førende leverandører af blandt andet pakninger og tekniske isoleringsløsninger, bliver nødt til at omstille sin produktion på grund af Covid-19, kræver det et system, der er fleksibelt og det har vi i SAP Business One, hvilket gør det nemt at omstille produktionen.

Takket være brugen af ​​SAP Business One har vi fuld synlighed over vores realtidsproduktion og indgående ordrer, og vi bruger dem i det fulde omfang. Som en lille og mellemstor virksomhed er fleksibilitet og det at være i stand til at arbejde i et hurtige tempo, virkelig nøglen til succes! ”

Martin Steffensen, Managing Director, Steffca

Steffca, der var tæt på at få brug for den danske stats hjælpepakke, er nu kommet stærkere ud på den anden side af krisen, ved at tænke ud af boksen og tage handling på noget, der ikke blot hjælper deres egen virksomhed, men også gør en forskel for de mennesker, der arbejder med syge og sårbare mennesker både i Danmark og udlandet.