Tidspres er årsagen til stress i produktionsvirksomheden

Tidspres i produktionen

I den verden vi lever i i dag, der handler det om at nå mere på kortere tid.

” Alt hvad vi sælger, skal blive billigere, og vi skal blive mere og mere effektive. Når først vi har fået en ordre ind, så skulle den helst have været leveret allerede” Torben Andersen, produktionschef i KSM Kragelund

Er det en sætning, du selv kunne finde på at sige?

Så er du  ikke alene, for flere produktionsvirksomheder mærker, at der er kommet mere konkurrence, at de skal løbes hurtigere, at det hele skal være mere og mere effektivt.

I følge Ugebrevet A4, der har lavet en undersøgelse med 461 virksomheder, så er det netop kerneproblemet – der er for mange ordre i forhold til ressourcerne, og DET skaber stress.

“Den væsentligste årsag til stress er tidspres, og det opstår, når ambitionsniveauet ikke matcher de ressourcer, virksomhederne vil bruge på det” Thomas Milsted, stressekspert

Nogle af virksomhederne løser det ved at det er lederen, der uddelegerer opgaverne, men det er heller ikke den rette løsning på en mere langsigtede plan, fordi lederen kan ende samme sted – nemlig med en sygemelding p.g.a. stress.

Uanset hvordan det bliver vendt og drejet, så handler det om at der skal ske en omstrukturering internt i virksomhederne – måden det hele foregår på. For som Thomas Milsted siger, så er det, fordi der ikke er overensstemmelse mellem ressourcer og opgaver – at der opstår stress, derfor bliver virksomhederne nødt til at finde en holdbarløsning der kommer alle til gode.

Thomas Milsted siger også:

“Her oplever jeg en tendens til, at mellemlederne bliver mere og mere enige med medarbejderne i, at der er noget riv ravende galt i den måde, arbejdet er organiseret på.”

Men hvad kan der gøres – og hvor kan man sætte ind?

Optimeret produktionssystem

For at skabe overblik, ro og overskud, så kræver det først og fremmest, at virksomhederne kigger på deres systemer.

Er de gearede til arbejdspresset? Er de forældede? Er de en hjælp, eller hæmmer de, de daglige opgaver?

Et styresystem til produktionsvirksomhederne, skal være en hjælp og gøre det nemmere at udføre arbejdet.

Når jeg skriver en hjælp, så mener jeg, at styresystemet skal kunne løfte nogle af de administrative opgaver, være i stand til at vise opgaverne og hvem, der er ansvarlig for opgaverne, hvor længe en opgave tager, fortjenesten på den og meget mere.

Og det er her et styresystem til produktionsvirksomheder som for eksempel Beas Manufacturing kommer ind.

Med et styresystem som beas Manufacturing, vil det være muligt at få styr på blandt andet:

  • Planlægge hele din produktion, så du sikre en LEAN produktion.
  • Du kan tjekke tilgængelige ressourcer
  • Det er muligt at tjekke tilgængelige varer på lager
  • Tjekke belastningen – den nuværende og den kommenden – det hele er baseret på MRP1 og MRP2
  • Og selvfølgelig Gantt, så du kan få hele produktionene til at gå op

Se mange flere muligheder med Beas Manufacturing

Med et moderne produktionssystem slipper du altså for manuelt at uddele opgaver, tage flere opgaver ind – som du ikke har ressourcer til, sikrer, at det du sender til kunden er kvalitet og til tiden, at dine medarbejdere hele tiden har overblikket og ikke kommer til at føle de er bagefter.

Og det vil på den lange bane give et bedre arbejdsmiljø, så dine medarbejdere ikke føler sig så presset, fordi nu kan de selv følge med i hvad der sker, deres opgaver, og de kan nemt finde alle de relevante data, de har brug for, for at kunne udføre deres job.

Vil du vide mere om dine muligheder, så tag fat i os. Vi vil gerne give dig informationerne du behøver.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og blive klogere på SAP Business One og vores moduler.