Myter omkring SAP Business One | Er der noget om snakken?

Myter om SAP Business One

Der florerer utallige myter og historier om SAP og systemerne på alle medier og platforme, men når du læser dette, kender du måske allerede til SAP Business One og ved, at det er en ERP løsning til små og mellemstore virksomheder.

Ifølge SAP, er der over 50.000 kunder i 150 lande, og der er mange partnere og udviklere af add-ons, også kaldet tillægsmoduler over hele verden, der hjælper brugerne med at få mest mulig værdi ud af softwaren.

Så SAP Business One kan vel godt siges at være en succes.

Problemet er dog, at denne form for succes også til tider har sine “bagsider”. Et er, at der er en del forkerte informationer om produktet tilgængeligt online, og disse kan stå i vejen for en objektiv beslutningstagning for nye ERP-kunder.

Noget af dette er en helt naturlig konsekvens af SAP Business One’s levetid – systemet har været på markedet globalt siden 1996 og i Danmark fra 2003, og er løbende blevet opdateret og forbedret siden, så alene det faktum, at nogle informationer er forældede bør ikke komme som nogen overraskelse. Andre steder skyldes det at kritikere måske er misinformeret, er påvirket af uheldige og fejlslagne implementeringer, eller måske blot favoriserer konkurrerende systemer– for der er mange ERP-systemer på markedet.

Med det i tankerne, følger her en række af de mest udbredte myter om SAP Business One, som vi støder på.

Myter om SAP Business One

 • SAP Business One er alt for stort og for dyrt for små og mellemstore virksomheder
  Når folk tænker på SAP tænker de ofte på “store” SAP, som er SAP’s løsning, der er målrettet til de store virksomheder som Danfoss, LEGO, Bang & Olufsen mv, men hvad mange ikke ved er, at SAP Business One faktisk blev udviklet specielt til at imødekomme behovene i små og mellemstore virksomheder. Heller ikke det, at SAP Business One understøtter SAP HANA, en teknologi der ofte er forbundet med store virksomhedsbrugere – gør at mange tænker at det er langt fra hvad de kan betale sig fra. Men både SAP HANA og standard SQL databaser er muligheder ved SAP Business One og kan også erhverves med et mindre budget.
 • SAP Business One tager lang tid at implementere
  Ja, mange har tendens til at tro dette og der er da også implementeringer der kan tage mange måneder, men det afhænger helt og al dels af projektet og hvor kompleks det er. Har du ikke behov for en skræddersyet implementering kan du på kun 5 dage få en pre-konfigureret database installeret og være oppe at køre – med den fulde omfangsrige standardfunktionalitet der er i SAP Business One.
 • SAP Business One har ingen browser adgang
  Med frigivelsen af version SAP Business One 9.2 blev det muligt at åbne SAP Business One lokalt i en webbrowser med den nye Browser Access funktion. For at se mere om opdateringerne i version 9.2 kan du læse mere her.
 • SAP Business One har ingen mobil adgang
  SAP tilbyder gratis mobile apps til SAP Business One til både iOS og Android, hvilket gør softwaren tilgængelig på de fleste mobile enheder så du kan bevare følingen med din virksomhed overalt – uanset hvor du befinder dig henne. Vil du vide mere?
 • SAP Business One har dårlig redigeringsmuligheder af skærmen
  Somme tider hører vi at SAP Business One mangler fleksibilitet og tilpasningsmuligheder i forhold til brugergrænsefladen, men der hvor systemet ikke selv kan opfylde alle ens ønsker og behov, kan man ty til en af de utallige add-ons, som f.eks. B1 Usability Package, som er en slags værktøjskasse man installerer ovenpå SAP Business One og som tilbyder omfattende redigeringsmuligheder af skærm og vinduer, hvilket gør det ufattelig let for brugerne at skræddersy deres arbejdsområde.

Der findes uden tvivl mange andre myter omkring SAP og SAP Business One, men dette var blot et par enkelte som vi ofte støder på i vores dagligdag. Sidder du tilbage med andre ting eller områder du ikke har fået svar på, hører vi gerne fra dig, så vi kan be- eller afkræfte om der er noget om historien.

At finde informationer online om sit fremtidige ERP-system er selvfølgelig en stor del af udvælgelsesprocessen i dag, men du bør ikke glemme at tale med folk i branchen og med leverandører og ikke mindst høre om andre brugers erfaringer – evt. fra samme branche som dig selv.  Kun på den måde vil du vide præcist, om SAP Business One er det rigtige valg for dig – uanset hvad andre mennesker forsøger at fortælle dig.

Vil du vide mere om hvordan SAP Business One har hjulpet andre virksomheder med at integrere deres forretningsprocesser på tværs af hele virksomheden, læs mere her.

Af Nadja Boyum